«Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι Προβατοειδείς άνθρωποι»



Τα κουρδιστά ανθρωπάκια της Σκοπιάς ή τα άτομα με "προβατοειδείς" ιδιότητες!


Ο κ. Ευθύμιος Ζουλιανίτης είναι ο εκδότης – ιδρυτής του μηνιαίου οκτασέλιδου περιοδικού «Μαχόμενη Ορθοδοξία». Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ανοιχτές επιστολές προς τους αιρετικούς και ιδιαίτερα τους «μάρτυρες του Ιεχωβά».
Την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» αποστέλλει σε 120 αιρετικούς μηνιαίως, στα κεντρικά γραφεία των Αθηνών και του Brooklyn, αλλά και σε γραφεία των Τρικάλων, Καρδίτσας και όπου αλλού οι «μάρτυρες» έχουν τοπικές «εκκλησίες».
Σύμφωνα με δήλωσή του ουδείς «μάρτυρας του Ιεχωβά» έχει απαντήσει στις επιστολές του.
Η τελευταία επιστολή του κ. Ζουλιανίτη προς τους μάρτυρες του Ιεχωβά, έχει τον τίτλο «Προβατοειδείς άνθρωποι» (και η «Σκοπιά» του ψεύδους). Την δημοσιεύουμε και εμείς γιατί πιστεύουμε πως αξίζει τον κόπο:

Αγαπητοί ψευδομάρτυρες
Στο απόρρητο βιβλίο της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ, με το τίτλο: «Λύχνος» και στις σελίδες 88 – 89, η Οργάνωσή σας ενδιαφέρεται να βρίσκει ανθρώπους «προβατοειδείς» για να τους κάνει οπαδούς της «Σκοπιάς» και μέλη της Οργάνωσής σας. Γράφετε λοιπόν στο ανωτέρω βιβλίο και δίνετε οδηγίες λέγοντας: «Έχετε το νου σας ότι προσπαθούμε να βρούμε εκείνους που εκδηλώνουν προβατοειδείς ιδιότητες …. Αφού βρήτε κάποιον στον τομέα σας που παρουσιάζει προβατοειδείς ιδιότητες συνήθως είναι επωφελές να κάνετε γρήγορα επανεπισκέψεις»!
Μου κίνησε την περιέργεια, αγαπητοί μας «μάρτυρες» η λέξη «προβατοειδείς» και θέλησα να βρω την πραγματική της σημασία και έννοια.
Ανέτρεξα λοιπόν στο πλέον επίσημο ελληνικό λεξικό του Δημητράκου.
α) προβατοειδής: Είναι ο μωρός, ο ανόητος, ο νωθρός στη διάνοια, ο ευήχης, ο βλάκας.
β) προβατοειδής επί ανθρώπου: Είναι ο μωρός, ο ανόητος, ο νωθρός και οκνηρός άνθρωπος.
Το δε λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη στο λήμμα «πρόβατο» χαρακτηρίζει: «μια ομάδα ανθρώπων χωρίς βούληση, που ακολουθούν τυφλά, ή άνθρωπο που δεν έχει δική του βούληση, χωρίς οντότητα.
Τώρα αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα γιατί η «Σκοπιά» αναζητάει προβατοειδείς οπαδούς (= ανόητους, νωθρούς στη διάνοια, βλάκες …)
Έτσι μόνο μπορεί να περνάει διδασκαλίες παράλογες, ανόητες και προπάντων αντιγραφικές.
Έτσι μόνο, αυτές οι αντιΓραφικές διδασκαλίες, να ισχυρίζεται, ότι δήθεν διδάσκονται στην Αγία Γραφή.
· Μόνο σε τέτοιους προβατοειδείς ανθρώπους μπορεί εύκολα η «Σκοπιά» να μετατρέψει την Αλήθεια σε ψέμα και το ψέμα σε αλήθεια. Μόνο τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να βλέπουν το φως σαν σκοτάδι και το σκοτάδι να το βλέπουν ως φως.
· Μόνο τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να θεωρούν το λογικό για παράλογο και το παράλογο για λογικό.
· Μόνο τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να βλέπουν τον ενανθρωπήσαντα Θεό (Ρωμ. θ΄ 5) ως κτίσμα του Θεού και την προσωπικότητα του Αγίου Πνεύματος σαν ενεργό δύναμη, αλλ’ όχι σαν πρόσωπο.
· Μόνο τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να δεχθούν μία παγκόσμια επίγεια κυβέρνηση των σιωνιστών και όχι την Εκκλησία που ίδρυσε ο Χριστός με το τίμιο Αίμα Του και την εγκαινίασεν το Άγιο Πνεύμα με την κάθοδό του κατά την Πεντηκοστή.
· Μόνο τέτοιοι άνθρωποι που έχουν προβατοειδείς ιδιότητες μπορούν εύκολα να υποταχθούν στην Οργάνωση και να θεωρούν τη «Σκοπιά» πιο έγκυρη από την Αγία Γραφή.

Δεν ενδιαφέρεσθε λοιπόν, αγαπητοί μας «μάρτυρες» για οπαδούς νοήμονες που να μπορούν ελεύθερα να διαβάζουν, να κρίνουν κείνο που διαβάζουν και να συγκρίνουν ώστε, ελεύθερα, να βρουν την αλήθεια.
Και όταν αυτοί που έχουν «προβατοειδείς ιδιότητες» ενταχθούν στην Οργάνωση και εκ των υστέρων διαπιστώνουν τη σατανική προέλευση της Οργάνωσης και τους περάσει από το μυαλό ότι πρέπει σύντομα να απομακρυνθούν απ’ αυτή την Οργάνωση, τότε …. αρχίζουν τα όργανα.
Τότε αρχίζουν να διαλύονται και οι οικογένειες, τα νοικοκυριά με τις ψυχολογικές πιέσεις και να χάνεται και να κατεδαφίζεται το οικοδόμημα των ονείρων τους, το οποίο η «Σκοπιά» τους έκτισε πάνω στην άμμο!
Αγαπητοί μας «μάρτυρες»
Οι ανωτέρω καταστάσεις των δύστυχων οπαδών της «Σκοπιάς», δεν είναι δικές μας διαπιστώσεις.
Είναι τραυματικές εμπειρίες πρώην «μαρτύρων του Ιεχωβά» που ελεήθηκαν από τον Ιησού Χριστό, και φωτίστηκαν απ’ το Άγιο Πνεύμα και υιοθετήθηκαν από τον ουράνιο Πατέρα και απέκτησαν την πολυπόθητη Ελευθερία.
Και το πέτυχαν αυτό γιατί γνώρισαν την Αλήθεια που είναι ο Χριστός και απομακρύνθηκαν από το σκοτάδι που τους δίδασκε η «Σκοπιά».

Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Ζουλιανίτης

19 Comments:

Anonymous said...

i wish you the God will bless you.You reveal one of the most dangerus misbelief of all the time

Anonymous said...

τα πρόβατα για τα οποία μίλησε ο Ιησούς (Λου 12:32· Ιωα 10:4, 14, 16· Απ 7:16, 17) ούτε που πέρασε από το μυαλό το αρθρογράφου να υποθέσω ε; Θέλετε και θεολογική απάντηση τρομάρα σας...

Anonymous said...

ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!.
Σιγά μή μάς τρελάνεις.Θελείς νά μάς πείς ότι οι Προβατοειδείς πού γράφει η Σκοπιά στό βιβλίο Λυχνος είναι τά άλλα πρόβατα πού λέει ο Λουκάς!!!.
Ρέ δέν πάτε νά κουρευτείτε λέω εγώ πού παίζεται μέ το μυαλό τών οπαδών σάς Μτι καί νομίζετε οτι όλος ο κόσμος τρώει κουτόχορτο σάν αυτούς.
Άν ήμουν μέλπς οποιασδήποτε Θρησκείας-Οργανώσεως και τά βιβλία της έγραφαν τέτοιο πράγμα θά ήμουν ήδη φευγάτος.
Καλό Καλοκαίρι

Anonymous said...

Τα χωρια που αναφερατε γραφουν

Α]Λουκ 12,32 Μη φοβου, το μικρον ποίμνιον, οτι ευδόκησεν ο πατηρ υμων δουναι υμιν την βασιλείαν.
Β]Ιωαν10,4 οταν τα ιδια πάντα εκβάλη, εμπροσθεν αυτων πορεύεται, και τα πρόβατα αυτω ακολουθει, οτι οιδασιν την φωνην αυτου10,14 Εγώ ειμι ο ποιμην ο καλός, και γινώσκω τα εμα και γινώσκουσί με τα εμά, 10,16 και αλλα πρόβατα εχω α ουκ εστιν εκ της αυλης ταύτης. κακεινα δει με αγαγειν, και της φωνης μου ακούσουσιν, και γενήσονται μία ποίμνη, εις ποιμήν.
Γ]Αποκ 7,16 ου πεινάσουσιν ετι ουδε διψήσουσιν ετι, ουδε μη πέση επ' αυτους ο ηλιος ουδε παν καυμα, 7,17 οτι το αρνίον το ανα μέσον του θρόνου ποιμανει αυτούς, και οδηγήσει αυτους επι ζωης πηγας υδάτων. και εξαλείψει ο θεος παν δάκρυον εκ των οφθαλμων αυτων.

Στα παραπανω χωρια που λετε μιλαει για λογικα προβατα που εχουν Ποιμενα τον Χριστο και Όχι για Προβατοειδης ανθρωπους που ψαχνετε εσεις στο βιβλιο Λυχνος.

Ομως μην παραπονιεστε,η Α.Γ μιλαει και για σας.Εσεις που ψαχνετε προβατοειδης για να τους ξεγελασετε παρομοιαζεστε με λυκους βαρεις
α] Ματθ 7,15 Προσέχετε απο των ψευδοπροφητων, οιτινες ερχονται προς υμας εν ενδύμασιν προβάτων, εσωθεν δέ εισιν λύκοι αρπαγες.,
β]Πραξ 20,29 εγω οιδα οτι εισελεύσονται μετα την αφιξίν μου λύκοι βαρεις εις υμας μη φειδόμενοι του ποιμνίου

Υ.Γ.Δεν δικαιολογουνται τα αδικαιολογητα.
Σαφως και ο πιο αγραμματος ανθρωπος καταλαβαινει τη διαφορα.Ειναι ανωφελο για έναν εστω ολιγο σκεπτομενο ανθρωπο να καθεται να ασχολειται μαζι σας ειτε στο Ιντερνετ ειτε εξω.

Anonymous said...

Οι άνθρωποι στα παραπάνω εδάφια αναφέροντε ως πρόβατα λόγο των ιδιοτήτων που θα εκδήλωναν (ταπεινότητα, οσιότητα κτλ). Ένα τρόπος για να αναφερθείς σε τέτοιου είδους ανθρώπους είναι να τους αποκαλέσεις "προβατοειδείς".Τα πρόβατα λοιπόν, αν μόνο έτσι μπορείτε να το καταλάβετε, ανταποκρίνονται στο παγκόσμιο έργο μαθήτευσης των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά.
Επίσης το να πέρνετε μια λέξη που χρησιμοποιούν οι ΜτΙ να την ερμηνεύετε (χωρίς να έχετε ρωτήσει τους ίδιους αν ενοούν το ίδιο με την ερμηνεία σας) και να γράφετε και άρθρο..είναι τουλάχιστον τραγικό και γελείο.

Anonymous said...

Barbie

Γελοῖο ἀγαπητέ μου εἶναι τὸ ὅτι μὲ τόσο σκούντημα ἀκόμα νὰ ξυπνήσεις.
«Οι άνθρωποι στα παραπάνω εδάφια αναφέροντε ως πρόβατα λόγο των ιδιοτήτων που θα εκδήλωναν (ταπεινότητα, οσιότητα κτλ).»
Οἱ ἄνθρωποι ἀναφέρονται ὡς πρόβατα στὰ παραπάνω ἐδάφια διότι ἀκολουθοῦν τὸν Βοσκὸ τὸν Τσομπάνη δὴλ τὸν Χριστὸ.
Εἶναι ὅμως λογικὰ πρόβατα ἐπειδὴ ὁ ἄνθρωπος εἶναι λογικὸς.
«Ένα τρόπος για να αναφερθείς σε τέτοιου είδους ανθρώπους είναι να τους αποκαλέσεις "προβατοειδείς»
Σαφῶς καὶ δὲν χαρακτηρίζονται ὡς προβατοειδεῖς ἀλλὰ ὡς πρόβατα. Ἄλλο ὁ ἄνθρωπος ποὺ συμβολίζεται ὡς πρόβατο κι ἄλλο τὸ νὰ ἀποκαλέσεις κάποιον ΑΝΘΡΩΠΟ προβατοειδή.
Ἀφῆστε τὴν Ἅγια Γραφὴ νὰ μιλήσει καὶ ὄχι τὴν σκοπιά.Ξέρουν οἱ συγγραφεῖς της τί γράφουν!!!
«Επίσης το να πέρνετε μια λέξη που χρησιμοποιούν οι ΜτΙ να την ερμηνεύετε (χωρίς να έχετε ρωτήσει τους ίδιους αν ενοούν το ίδιο με την ερμηνεία σας) και να γράφετε και άρθρο»
Ἂν περιμέναμε τοὺς Μτι νὰ μᾶς μάθουν γράμματα ἤ τὴν ἑρμηνεία τῶν λέξεων ζήτω ποὺ καήκαμε. Ὅσο γιὰ τὸ ἂν θὰ ἔπρεπε νὰ ρωτήσουμε τοὺς ἴδιους πῶς τὴν ἐννοοῦν εἶναι ἐντελῶς ἄτοπο διότι κάθε λέξη ἔχει τὴν ἑρμηνεία της καὶ δὲν ἀποδίδεται ὅπως θέλει ὁ κάθε Μτι ἤ ὁποιοσδήποτε ἄλλος ποὺ τὴν χρησιμοποιεῖ.
Ἐν τέλει ἂν ἄλλο θέλατε νὰ πεῖτε καὶ ἄλλη λέξη χρησιμοποιήσατε τότε τὸ λιγότερο ποὺ μπορεῖ νὰ σᾶς πεῖ κάποιος εἶναι ὅτι εἶστε ἀγράμματοι.Ἀμφιβάλλω ὅμως διότι ἡ λέξη χρησιμοποιεῖται ἀπὸ ἐσᾶς μὲ τὴν ἑρμηνεία ποὺ τὶς δίνουν τὰ ἑλληνικὰ λεξικὰ «α) προβατοειδής: Είναι ο μωρός, ο ανόητος, ο νωθρός στη διάνοια, ο ευήχης, ο βλάκας. β) προβατοειδής επί ανθρώπου: Είναι ο μωρός, ο ανόητος, ο νωθρός και οκνηρός άνθρωπος».
Θέλετε νὰ πεῖτε ὅτι λέει τὸ ἄρθρο καὶ ὄχι ὅπως μᾶς τὸ λὲς ἐσύ.
Ὅσο γιὰ ἐσένα ἄσε βλέπω πὼς γράφεις ἀνορθόγραφα [ενοούν] ἀντὶ ἐννοοῦν ποὺ εἶναι τὸ σωστὸ, [ [αναφέροντε] ἀντὶ ἀναφέρονται ποὺ εἶναι τὸ σωστὸ, [γελείο] ἀντὶ γελοῖο ποὺ εἶναι τὸ σωστὸ.
ΣΙΓΑ ΜΗ ΡΩΤΗΣΩ ΕΣΕΝΑ ΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ.
Δὲν πᾶς νὰ μάθεις ὀρθογραφία πρῶτα καὶ μετὰ νὰ κρίνεις τὸ ἄρθρο τοῦ κ. Ζουλιανίτη κ Προβατοειδέστατε!!!.Γρήγορα στὴ Λαμία στὸν Ἀντιαιρετικό κ Χρῆστο νὰ σοῦ μάθει θεολογία καὶ ὀρθογραφία!!!
Υ.Γ.Καλὴ ἡ προσπάθειά σου ἀλλὰ πέφτει στὸ κενὸ διότι 1]ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ.
2]ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΔΩ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ. ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
3]ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 1950.ΞΥΠΝΑ!!!.Ἀρκετὰ ἀσχολήθηκα μαζί σου.

Anonymous said...

Κοίτα την ουσία των όσο λεω και όχι την ορθογραφία...Καταρχάς, οφείλω να σου πω πως γέλασα με ότι γράφεις. Πες μου το εξής..πως θα πεις οτι κάποιος εκδηλώνει χαρακτηριστικά προβάτου με μία λέξη;
Επίσης μιλάμε για γραφικά θέματα άρα η βάση για μερικές λέξεις δεν είναι τα κοσμικά λεξικά αλλά η Γραφή. Τόσο δύσκολο σου είναι να το καταλάβεις;
Α και ναι..θα κρίνω και άρθρο και ότι θεωρώ ότι πρέπει να κριθεί όταν κάποιοι δε ξέρουν ούτε τα ΒΑΣΙΚΑ από διδασκαλίες της Αγίας Γραφής.
Επίσης επειδή είναι internet και διαβάζει κόσμος να ψάχνετε τη γράφετε γιατί όποιος μάρτυρας τα διαβάσει θα ΓΕΛΑΣΕΙ με τα επιχειρήματα σας.
Άντε τωρα να πας να ακούσεις κανα ααααααα και ουυυυυ στους ναούς σας μαζί με κάμιά γιαγιούλα και να λέτε τι ωραία που τα λέει...

Anonymous said...

Barbie
¨_Κοίτα την ουσία των όσο λεω και όχι την ορθογραφία..._

Ἄνθρωπος ἀγράμματος ξύλο ἀπελέκητο.Αὐτὸ καὶ μόνον λέει πολλά.Καὶ σὲ καθιστὰ ἀναρμόδιο εἰδικὰ ἐσένα νὰ ἑρμηνεύσεις λέξεις καὶ δὴ νὰ καταλάβεις ΕΣΥ τὴν Α,Γ ποὺ εἶναι στὰ Ἀρχαῖα Ἑλληνικά.Στερεῖσαι γραμματικῶν γνώσεων ὀρθογραφικῶν καὶ συντακτικοῦ.Ὅλα τὰ προηγούμενα ἀφοροῦν τὴν ἑρμηνευτικὴ τοῦ κείμενου ποὺ εἶναι λέξη ἄγνωστη γιὰ σενα…

_Πες μου το εξής..πως θα πεις οτι κάποιος εκδηλώνει χαρακτηριστικά προβάτου με μία λέξη;_
Ὄχι χαρακτηρίζοντάς τον ὡς Προβατοειδή ἄνθρωπο.Τὰ λεξικὰ δείχνουν ὅτι εἶναι ἀρνητικὸς προσδιορισμός.Οὔτε ἡ Α.Γ χαρακτηρίζει τὸ ποίμνιο ὡς προβατοειδές ἀλλὰ περιορίζεται μόνον στὸν συμβολισμὸ τοῦ ἀνθρώπου ὡς πρόβατο.Μόνο τὴ λέξη πρόβατο-ποίμνιο χρησιμοποιεῖ ἡ Α.Γ.Σκέψου το λίγο..

_Επίσης μιλάμε για γραφικά θέματα άρα η βάση για μερικές λέξεις δεν είναι τα κοσμικά λεξικά αλλά η Γραφή. Τόσο δύσκολο σου είναι να το καταλάβεις_
Ἡ βάση γιὰ μιά λέξη εἶναι τὸ πῶς ἀποδίδονταν καὶ τί σημασία εἶχε ἐκείνη τὴν ἐποχὴ ποὺ ἐλέγετο.Καὶ αὐτὸ εἶναι ζήτημα ἑρμηνευτικῆς ὅπως προανέφερα.Καὶ εἶναι «κοσμικό» τὸ θέμα τῶν λέξεων ἂν θέλεις διότι σὲ κόσμο ἀπευθύνεται ἄρα οἱ Συγγραφεῖς τῆς Α.Γ ἀπευθύνονταν στὸν κόσμο τῆς ἐποχῆς τους μιλώντας τους μὲ τὶς λέξεις τῆς ἐποχῆς.Ἄρα ἡ σωστὴ ἑρμηνευτικὴ τῶν λέξεων ἀφορᾷ τὴν ὅλη ἐποχὴ καὶ πρέπει νὰ ληφθεῖ ὑπόψιν ἡ χρήση κάθε λέξεως μέσα στὴν ἐποχή της καὶ ἔξω ἀπὸ τὴν ἐποχή της….κλπ.

-Α και ναι..θα κρίνω και άρθρο και ότι θεωρώ ότι πρέπει να κριθεί όταν κάποιοι δε ξέρουν ούτε τα ΒΑΣΙΚΑ από διδασκαλίες της Αγίας Γραφής._
Τὸ ἂν κάποιοι ξέρουν τις διδασκαλίες τῆς Α.Γ ἡ ὄχι ἀπαιτεῖ ὑποχρεωτικὰ τή σωστή ἑρμηνείᾳ τῆς Α.Γ. Πρὶν ἀπὸ αὐτὸ ἀπαιτεῖται συντακτικὴ ἑρμηνεία,γραμματολογική,τυπολογική ,χρονολογική και φιλολογικὴ ,τί ἔννοια εἶχε τότε ἡ λέξη…. τουλάχιστον.Ὅλα αὐτὰ ὅμως εἶμαι σίγουρος ὅτι σοῦ εἶναι ἄγνωστα!!!.Ἐπίσης δεν εἶναι θέμα καθαρὰ ὀρθόδοξο ἡ Ἐρμηνευτική ἀλλὰ εἶναι θέμα ἐπιστημονικό καὶ λαμβάνεται ὑποψιν ἀπὸ ὅλα τὰ δόγματα.Πρόσεχε ὅμως μόνον ὡς πρὸς τὸν καθορισμό τῶν λέξεων καὶ ἄλλων χαρακτηριστικῶν.

_Επίσης επειδή είναι internet και διαβάζει κόσμος να ψάχνετε τη γράφετε γιατί όποιος μάρτυρας τα διαβάσει θα ΓΕΛΑΣΕΙ με τα επιχειρήματα σας._
Ὁ Μτι θὰ γελάσει εἰρωνικὰ διότι ἔτσι εἶναι προγραμματισμένος.Ὁ ἀντικειμενικός κριτὴς ὅμως θὰ καταλάβει τὴν οὐσία τῶν πραγμάτων καὶ τῶν ἐπιχειρημάτων μου.Σαφῶς καὶ θὰ καταλάβει καὶ τὸ ἐπίπεδό σου…

_Άντε τωρα να πας να ακούσεις κανα ααααααα και ουυυυυ στους ναούς σας μαζί με κάμιά γιαγιούλα και να λέτε τι ωραία που τα λέει..._
Καταλαβαίνω τὸν ἐκνευρισμό σου.Ἂς σκεφτοῦv ὅμως οἱ ἀναγνῶστες πού μᾶς βλέπουν πόσο εὐγενικοὶ τὸ παιζεται ἔξω ὅταν μοιράζεις φυλλαδια ….Ἔδω βλέπεις δεν εἶναι ἀγρὸς καὶ ἔτσι δείχνεις τὸ πραγματικό σου πρόσωπο.

Υ.Γ.Μάθε παιδί μου γράμματα καὶ μετὰ θὰ ἀσχοληθῶ μαζί σου.Μέχρι τότε εἶναι ἀνώφελο νὰ συζητάω μαζί σου.ΞΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑΚΙΑ

Γιώργος said...

Ο ίδιος ο Χριστός αναφέρεται ως "ο αμνός / αρνί του Θεού" Ιωαννης 1:29
Έχει την έννοια του αθώος, ήσυχος, καλοσυνάτος, άκακος, μη δόλιος, απονήρευτος.

Στην Αποκάλυψη χαρακτηρίζεται ο Χριστός πολλαπλώς ως ΑΡΝΙ
Αποκ. 5:6, 5:12, 6:1, 7:17, 14:1, 17:14, 21:22 "τὸ ἀρνίον"
Χρησιμοποιείται εναλλακτικά με τη λέξη ΑΜΝΟΣ / αρνί και η έκφραση ΠΡΟΒΑΤΟ και για τον Χριστό:
Πράξεις 8:32
"ὡς πρόβατον ἐπὶ σφαγὴν ἤχθη καὶ ὡς ἀμνὸς"

Και ο Χριστός χρησιμοποίησε ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ τις λέξεις ΑΡΝΙΑ και ΠΡΟΒΑΤΑ για τους ακολούθους του, όταν είπε στον Πέτρο:
Ιωάννης
21:15 'βόσκε τὰ ἀρνία μου'
21:16 'ποίμαινε τὰ πρόβατά μου.'
21:17 'βόσκε τὰ πρόβατά μου'

Ματθαίος 25:32,33 "συναχθήσονται ἔμπροσθεν αὐτοῦ πάντα τὰ ἔθνη, καὶ ἀφορίσει αὐτοὺς ἀπ' ἀλλήλων, ὥσπερ ὁ ποιμὴν ἀφορίζει τὰ πρόβατα ἀπὸ τῶν ἐρίφων, 33 καὶ στήσει τὰ μὲν πρόβατα ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ, τὰ δὲ ἐρίφια ἐξ εὐωνύμων.

Τελικά ο Χριστός θα χωρήσει τους ανθρώπους όπως ο ποιμένας χωρίζει τα ΠΡΟΒΑΤΑ - δεξιά - και τα ΕΡΙΦΙΑ - αριστερά.

Άρα ο καθένας θα αποδειχτεί
είτε 'πρόβατο' για αιώνια ζωή
είτε 'ερίφιο' για καταστροφή.

Δεν θα σας πώ τι θα θέλατε να είστε, επειδή ο Χριστός θα σας κρίνει ως 'πρόβατο' ή ως 'κατσίκι' είτε το θέλετε είτε όχι.

Και επειδή έγινε λόγος τυφλωτικά για ΠΡΟΒΑΤΟΕΙΔΕΙΣ, απορώ για εσάς.
Ανθρωπο-ειδής = αυτός που μοιάζει με άνθρωπο, που έχει χαρακτηριστικά ανθρώπου
Θεο-ειδής= αυτός που μοιάζει με θεό, που έχει χαρακτηριστικά θεού
Προβατο-ειδής= αυτός που μοιάζει με πρόβατο, που έχει χαρακτηριστικά προβάτου

Γενικότερα τα επίθετα σε -ειδής προσδίδουν σε κάποιον στον οποίον αναφέρονται τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εκάστοτε λέξης:
ανθρωπο-/θεο-/προβατο-ειδής.

Με την έκφραση πρόβατο αναφέρεται η Α.Γ. σε άνθρωπο με χαρακτηριστικά / ιδιότητες προβάτου [ήσυχος, υπάκουος, ειρηνικός]

Ο προβατοειδής λοιπόν αναφέρεται σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που έχουν ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ προβατοειδείς. [που εκδηλώνει το είδος των προβάτων δηλαδή]

Οι αντιδράσαντες δεν έκαναν καμιά έρευνα αλλά μόνο μισαλλόδοξα και τετυφλωμένα αρνούνται την έννοια ΠΡΟΒΑΤΟΕΙΔΗΣ αλλά δεν αρνούνται την έννοια ΘΕΟΕΙΔΗΣ ούτε ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗΣ με τις αντίστοιχες σημασίες τους.

Βέβαια το ότι λύκοι έρχονται με ένδυμα προβάτου σημαίνει μεταμφίεση 'ιδιοτήτων' παριστάνοντας τον άκακο, τον απονήρευτο και τον καλό.
Οι παπάδες όμως καταληστεύουν το ποίμνιο και έτσι εντάσσονται στις τάξεις των 'βαρέων' λύκων που δεν τους ενδιαφέρει το ποίμνιο παρά μόνο το συμφεροντολογικό ΑΡΜΕΓΜΑ.
Που τα βρήκε αλλιώς ο Εφραίμ τα 70.000.000 Ευρώ; Κάποιους ορθόδοξους καταλήστευε.

Καλό ξετύφλωμα!
Ο ΞΕΤΥΦΛΩΤΗΣ

Γιώργος said...

Ο BARBIE ΈΓΡΑΨΕ:
"Επίσης το να πέρνετε μια λέξη που χρησιμοποιούν οι ΜτΙ να την ερμηνεύετε..."


Τί έγινε κ.Barbie; Λαθάκια; Λαθάκια;
Κάνουμε και εμείς αλλά όταν αποκαλείτε τους άλλους αγράμματους!!!

Άλλο το ΠΑΙΡΝΩ [παίρνω] και
άλλο το ΠΕΡΝΩ [περνώ]

Εσείς την παίρνετε τη λέξη ή την περνάτε;

Μάλλον όμως σας διέφυγε το "πέρνετε μια λέξη"
οπότε δικαιολογείστε !!!

Γιώργος said...

Το άρθρο σας είναι πλήρως πλήρες αγάπης για όλα τα άλλα πιστεύω.
Τι γράφετε;
"Τώρα αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα γιατί η «Σκοπιά» αναζητάει προβατοειδείς οπαδούς (= ανόητους, νωθρούς στη διάνοια, βλάκες …)"

Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι οι ορθόδοξοι όσο είναι ορθόδοξοι δεν είναι όπως γράφετε: "(= ανόητους, νωθρούς στη διάνοια, βλάκες …)"

Μόλις φεύγουν από ορθόδοξοι αυτόματα γίνονται όλα αυτά.

Άρα εσείς συνολικά και γενικά βγάζετε:
1. 1.300.000.000 καθολικούς
2. 1.100.000.000 μουσουλμάνους και άλλους
3. 4.000.000.000 επί συνόλω 6,7 δις
που δεν είναι ορθόδοξοι με τα δικά σας λόγια "(= ανόητους, νωθρούς στη διάνοια, βλάκες …)"

Και οι μόνοι έξυπνοι είστε εσείς.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. Κερδίζετε βραβείο εξυπνάδας.

Γιώργος said...

ο Barbie έγραψε:
Εἶναι ὅμως λογικὰ πρόβατα ἐπειδὴ ὁ ἄνθρωπος εἶναι λογικὸς.
Ἄλλο ὁ ἄνθρωπος ποὺ συμβολίζεται ὡς πρόβατο κι ἄλλο τὸ νὰ ἀποκαλέσεις κάποιον ΑΝΘΡΩΠΟ προβατοειδή.

Βαrbie η θάλασσα σ' έκανε να τα κάνεις θάλασσα.
Να στο διορθώσω:

Ο ἄνθρωπος ποὺ συμβολίζεται ὡς πρόβατο αποκαλείται προβατοειδής.
Γιατί;
Επειδή το 'ως πρόβατο' αναφέρεται σε ιδιότητες προβάτου (ήσυχος, μη αντιδραστικός, υπάκουος, ειρηνικός, άκακος).
Το ίδιο είναι ο προβατοειδής: έχει τις αναφερόμενες ιδιότητες.

Τι Γιάννης τι Γιαννάκης δηλαδή.

Στην αναφορά "ΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΑΤΟ": Δεν υπάρχει 'λογικό' ούτε 'παράλογο' πρόβατο.

Kostas said...

Δηλαδή, αγαπητοί Μ.τ.Ι., θέλετε να μας πείτε πως στις καθημερινές σας συναναστροφές, όταν μιλάτε με τους ανθρώπους τριγύρω σας, τους βλέπετε ως "προβατοειδείς" και έχετε την πεποίθηση ότι τέτοιοι είναι;
Όταν συνομιλείτε μαζί τους, όταν θέλετε να τους αποδώσετε το χαρακτηρισμό του πράου, του ταπεινού, τούς αποκαλείτε π.χ. "πόσο πρόβατο είσαι βρε Χρήστο".
Όταν, π.χ. συζητάτε με τον ή την σύζυγό σας και σχολιάζετε τα κάποιους γνωστούς σας, (όσον αφορά τις έννοιες που αποδίδετε στο "προβατοειδής") λέτε το πόσο προβατειδείς είναι οι γνωστοί σας αυτοί;

Η συγκεκριμένη παραπομπή από το περιοδικό, εντάσσεται στα πλαίσια ενός άρθρου ανάλυσης κάποιου εδαφίου της Γραφής ή πρόκειται απλά για μια εντολή για το τι είδος ανθρώπους πρέπει να μπαίνουν στο στόχαστρο των προσηλυτιστών;

Kostas said...

Επί της ευκαιρίας,
Θα μπορούσε κάποιος Μ.τ.Ι. να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το παρακάτω:

Περιοδικό «Ξύπνα» της 8.2.1976 πού τιτλοφορείται: «Πρέπει να υπερασπίζετε τον εαυτό σας; Ποία η άποψις της Βίβλου». σελίδες 27 και 28:
“στην περίπτωση επιθέσεως οπλισμένου κακοποιού, ο φόνος επιτρέπεται και ο φονεύς δεν λογίζεται ως «ένοχος αίματος». Όταν βλέπει ένας Μάρτυς του Ιεχωβά ότι απειλείται η ζωή του ή η ζωή άλλων από κάποιον εγκληματία και ληστή, επιτρέπεται να φονεύσει. Μπορεί να προμηθευθεί ένα περίστροφο «για την προσωπική του ασφάλεια». Μπορεί να οπλοφορεί «εν όψει του αυξανομένου εγκλήματος και της βίας».”

Ευχαριστώ,

Kostas said...

Αγαπητέ Γεώργιε "ξετυφλωτή"
Στην Αγία Γραφή, όντως, γίνεται λόγος για "αμνός του Θεού" και "αρνίον", αλλά πουθενά δεν γίνεται λόγος για "προβατοειδή", τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τη χρήση των πιο πάνω όρων!!

Ο "αμνός", στην Κ.Δ. είναι αυτός που εγκαταλείπει το θέλημά του και κάνει θέλημα δικό του το θέλημα του Πατρός.

Ας δούμε λίγο την, κατά την άποψή μου, στρεβλή ερμηνεία που αποδίδεις στη Γραφή.

Λες:
[["Ο ίδιος ο Χριστός αναφέρεται ως "ο αμνός / αρνί του Θεού" Ιωαννης 1:29
Έχει την έννοια του αθώος, ήσυχος, καλοσυνάτος, άκακος, μη δόλιος, απονήρευτος."]]

Ποιος σου είπε πως το πρόβατο είναι ήσυχο, καλοσυνάτο, άκακο και απονήρευτο; Καθότι γνωρίζω και από πρόβατα, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου και να σου πω πως κάθε άλλο παρά αθώα, ήσυχα, απονήρευτα και άκακα είναι.
Ο Ιησούς, στην προκειμένη περίπτωση, χαρακτηρίζεται ως "αμνός του Θεού" διότι διαμέσω αυτού γίνεται γνωστό το θέλημα του Πατρός του.
Ο ίδιος ο Ιησούς, σε όλη την Καινή Διαθήκη, παρουσιάζεται να μην έχει δικό του θέλημα, παρά μόνο να πραγματοποιεί το θέλημα του Πατρός του.
Για θυμήσου λίγο:
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΣΤ΄
"42 πάλιν εκ δευτέρου απελθών προσηύξατο λέγων• πάτερ μου, ει ου δύναται τούτο το ποτήριον παρελθείν απ’ εμού εάν μη αυτό πίω, γενηθήτω το θέλημά σου."

Ουδεμία σχέση έχουν, λοιπόν, τα όσα εσύ αναφέρεις σχετικά με το "αμνός του Θεού" και τα χαρακτηριστικά εσύ αναφέρεις και αποδίδεις

Kostas said...

Αγαπητέ Γεώργιε "ξετυφλωτή"
"συνέχεια ΙΙ"

Λες:
[["Στην Αποκάλυψη χαρακτηρίζεται ο Χριστός πολλαπλώς ως ΑΡΝΙ
Αποκ. 5:6, 5:12, 6:1, 7:17, 14:1, 17:14, 21:22 "τὸ ἀρνίον"
Χρησιμοποιείται εναλλακτικά με τη λέξη ΑΜΝΟΣ / αρνί και η έκφραση ΠΡΟΒΑΤΟ και για τον Χριστό:
Πράξεις 8:32
"ὡς πρόβατον ἐπὶ σφαγὴν ἤχθη καὶ ὡς ἀμνὸς"]]
Η τελευταία γραμμή της παραπομπής σου κρύβει όλο το νόημα.
Δηλαδή, ο Ιησούς, χωρίς αντίρρηση και αντίδραση, αν και θα μπορούσε να μην "πιει το ποτήρι αυτό", δέχθηκε να υποστεί το μαρτύριο.


Λες:
[["Και ο Χριστός χρησιμοποίησε ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ τις λέξεις ΑΡΝΙΑ και ΠΡΟΒΑΤΑ για τους ακολούθους του, όταν είπε στον Πέτρο:
Ιωάννης
21:15 'βόσκε τὰ ἀρνία μου'
21:16 'ποίμαινε τὰ πρόβατά μου.'
21:17 'βόσκε τὰ πρόβατά μου']]

Τα "αρνία" και τα "πρόβατα" του Ιησού είναι όλοι όσοι ακολουθούν τα λόγια Του και κάνουν θέλημά τους το θέλημα του Ίδιου.
Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, έχουν ανάγκη από ποιμένα και διδασκαλία για να γνωρίσουν το Λόγο του Θεού.


Λες:
[["Ματθαίος 25:32,33 "συναχθήσονται ἔμπροσθεν αὐτοῦ πάντα τὰ ἔθνη, καὶ ἀφορίσει αὐτοὺς ἀπ' ἀλλήλων, ὥσπερ ὁ ποιμὴν ἀφορίζει τὰ πρόβατα ἀπὸ τῶν ἐρίφων, 33 καὶ στήσει τὰ μὲν πρόβατα ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ, τὰ δὲ ἐρίφια ἐξ εὐωνύμων.

Τελικά ο Χριστός θα χωρήσει τους ανθρώπους όπως ο ποιμένας χωρίζει τα ΠΡΟΒΑΤΑ - δεξιά - και τα ΕΡΙΦΙΑ - αριστερά."]]
Εδώ γίνεται λόγος για την τελική κρίση.
Τα πρόβατα είναι οι άνθρωποι που δέχθηκαν το θείο Λόγο ακολούθησαν το θέλημά Του και η ζωή τους ήταν σύμφωνη με τη διδασκαλία Του, ενώ τα κατσίκια είναι οι άνθρωποι που Τον απαρνήθηκαν επιλέγοντας να ακολουθήσουν τη δική τους θέληση και να πράξουν ανομίες.

Kostas said...

Αγαπητέ Γεώργιε "ξετυφλωτή"
"συνέχεια ΙΙι"

Λες:
[["Και επειδή έγινε λόγος τυφλωτικά για ΠΡΟΒΑΤΟΕΙΔΕΙΣ, απορώ για εσάς.
Ανθρωπο-ειδής = αυτός που μοιάζει με άνθρωπο, που έχει χαρακτηριστικά ανθρώπου
Θεο-ειδής= αυτός που μοιάζει με θεό, που έχει χαρακτηριστικά θεού
Προβατο-ειδής= αυτός που μοιάζει με πρόβατο, που έχει χαρακτηριστικά προβάτου"]]
Το εις –ειδής σημαίνει αυτό/αυτός που ομοιάζει στη μορφή και έχει, κατά κύριο λόγο, κοινά χαρακτηριστικά και, κατά δεύτερον, κοινή συμπεριφορά με αυτό/αυτόν με τον οποίο ομοιάζει.



Λες:
[["Με την έκφραση πρόβατο αναφέρεται η Α.Γ. σε άνθρωπο με χαρακτηριστικά / ιδιότητες προβάτου [ήσυχος, υπάκουος, ειρηνικός]

Ο προβατοειδής λοιπόν αναφέρεται σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που έχουν ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ προβατοειδείς. [που εκδηλώνει το είδος των προβάτων δηλαδή]


Γενικότερα τα επίθετα σε -ειδής προσδίδουν σε κάποιον στον οποίον αναφέρονται τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εκάστοτε λέξης:
ανθρωπο-/θεο-/προβατο-ειδής"]]
Νομίζω πως τα μπέρδεψες λιγάκι. Άλλο πράγμα τα χαρακτηριστικά και άλλο πράγμα οι ιδιότητες, όπως λες.
Κάπου κάπου γίνεται λόγος πως εθεάθησαν ανθρωποειδή. Λες να κατάφεραν, αυτοί που τα είδαν, να καταλάβουν και τον ψυχικό τους κόσμο;;


Λες:
[["Οι αντιδράσαντες δεν έκαναν καμιά έρευνα αλλά μόνο μισαλλόδοξα και τετυφλωμένα αρνούνται την έννοια ΠΡΟΒΑΤΟΕΙΔΗΣ αλλά δεν αρνούνται την έννοια ΘΕΟΕΙΔΗΣ ούτε ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗΣ με τις αντίστοιχες σημασίες τους."]]
Ποιος αρνήθηκε τις έννοιες αυτές;
Γιατί τα κάνεις όλα ένα μάτσο;
Θα σου έλεγα να ψάξεις, έτσι για πλάκα, στο google τη λέξη "προβατοειδής" για να δεις τι θα σου δώσει.



Λες:
[["Βέβαια το ότι λύκοι έρχονται με ένδυμα προβάτου σημαίνει μεταμφίεση 'ιδιοτήτων' παριστάνοντας τον άκακο, τον απονήρευτο και τον καλό.
Οι παπάδες όμως καταληστεύουν το ποίμνιο και έτσι εντάσσονται στις τάξεις των 'βαρέων' λύκων που δεν τους ενδιαφέρει το ποίμνιο παρά μόνο το συμφεροντολογικό ΑΡΜΕΓΜΑ.
Που τα βρήκε αλλιώς ο Εφραίμ τα 70.000.000 Ευρώ; Κάποιους ορθόδοξους καταλήστευε."]]
Θα σου ήμουν υπόχρεος αν μου υποδείκνυες τα ευαγή ιδρύματα που δημιούργησαν και συντηρούν οι Μ.τ.Ι. στην Ελλάδα, το κοινό ταμείο στο οποίο καταθέτουν τα χρήματά τους. Και, γενικότερα, τα κοινωφελές έργο των Μ.τ.Ι. ανά τον κόσμο;


Να είσαι καλά φίλε "ξετυφλωτή"!

Kostas said...

Αγαπητέ Γεώργιε "ξετυφλωτή",
δες το παρακάτω βίντεο και πες μου, με το χέρι στην καρδιά, τι στην ευχή είναι αυτά που λέτε στους ανθρώπους;;;;;;;;;;

http://www.youtube.com/watch?v=cAhF8ZO2HD8&feature=related

Μα για ποιον μεσαίωνα μιλάμε;;;;;

Γιώργος said...

Γειά σου Κώστα ...αναλυτή...
Τα έχουμε ξαναπεί εμείς οι δυό αν θυμάσαι.
Εδώ συμ/-διαφωνείς μαζί μου 'ψιλοσυμφωνώ/-διαφωνώντας'

Να σου πω ότι όταν μιλάω σε ανθρώπους ξέρω τι τους λέω...

Post a Comment